Farma s přesahem
Pomáháme vám dotknout se přirozenosti

„Jste koňáci?“ změří si nás pohledem veterinářka při první prohlídce našeho prvního poníka a zvědavě sleduje, co odpovíme.

„Ne.“ Odvětíme oba dva najednou bez sebemenšího zaváhání.

Takhle by náš příběh mohl nejenom začít, ale i skončit. Do všeho, co čeho jsme se kdy my dva pustili, jsme šli po hlavě, bez přílišného přemýšlení a se silně planoucím plamenem v srdci.

My dva jsme manželé. Ondřej a Dominika. Rodiče pěti krásných, šťastných a svobodných malých dětí, kterým, jak již pravděpodobně tušíte, jsme dali život bez přílišného přemýšlení nad čímkoli, co s rodičovstvím souvisí. Prostě jsme jeden druhého milovali a chtěli naši lásku povýšit na další stupeň.

Proč vám tohle vyprávíme? Protože stejně tak vzniknul i Světa(k)raj, farma s přesahem. Žili jsme si poklidný rodinný život v Plzni v moc pohodlné vícegenerační vile v krásné čtvrti, až nám najednou začalo připadat, že se vlastně trošku nudíme. „Co takhle se posunout o kus dál? Na vyšší úroveň?“ prohnalo se nám jednoho dne hlavami.

A jak se správně říká, nejmenší částicí jádra je myšlenka. Jak tedy vznikla myšlenka, vše ostatní nabralo lavinovou rychlost a my se najednou ocitli na venkově, na úplném okraji jedné docela malé vesničky, obklopeni zpěvem ptáků, rozlehlými pozemky, spoustou lučního kvítí … v jednom pěkném domku, se stodolou na zahradě a obrovskými plány do budoucna. V ten moment se zrodil Světa(k)raj.

To místo jsme si přitáhli do života a ono se uskutečnilo. Pěti hektarový pozemek na pokraji vesnice Vitouň, nedaleko od Přeštic v plzeňském kraji, se stal naším novým útočištěm pro realizaci nápadů, myšlenek, vizí a snů.

Co tu? Mnoho.

Stodolu plánujeme přestavět na přednáškový a seminární prostor, na zahradě vybudovat přístavbu s restaurací, netradiční ubytování ve stylových maringotkách a zážitkový venkovní saunový svět se saunovými ceremoniály a procedurami. Na pastvinách již nyní chováme koně, aktuálně 6 dospělých klisen, 2 roční hřebečky a jednu poničku. S koňmi pravidelně pracujeme, a to jak ze země, tak ze sedla, aplikujeme přirozenou komunikaci a dbáme na jejich wellfare. Náš cíl a cesta je koně kvalitně trénovat a tvořit z nich spokojené, vychované a spolehlivé koně, kteří budou skvělými parťáky pro každodenní život nejen náš, ale i váš.

Aktuálně se u nás ve Světa(k)raji můžete povozit na koňském hřbetu, a to buď přímo vy na velkém koni, nebo vaše děti na poničce. Veškeré zážitky s koňmi, které nabízíme, najdete zde.

Přednáškový sál ve stodole, který bude nabízet netradiční semináře, soustředění, školení a tréninky, restaurace, ubytování a saunový svět spatří světlo světa cca v roce 2026. Aktuálně nám ve tvorbě Stodoly můžete pomoci prostřednitvím této kampaně.

Budeme moc rádi za jakoukoli podporu z vaší strany, moc to pro nás znamená!
​​​​​​​

Vytvořeno s láskou a vděčností ve Světa(k)raji
©Perfect World s.r.o.
Rok 2023


Ostatní projekty Perfect World s.r.o.